Vertikal miniträdgård på balkongen med unik lösning från Venso EcoSolutions

Bilden ovan är lånad från Venso EcoSolutions och föreställer en av deras vertikala växtväggar.

Vem har inte suttit på balkongen och drömt om en prunkande trädgård, eller i alla fall en kolonilott med odlingsmöjligheter? Balkonger med sitt begränsade utrymme känns kanske inte som det optimala stället att anlägga en trädgård eller odling på, men för den som vill finns oanade möjligheter.

Spisa.nu tipsar om att odling på balkong i stort sett främst handlar om vindskydd och vädersträck. Ljusinsläppet bör vara bra under större delen av dagen och läget inte alltför blåsigt. Eftersom odling på balkong främst sker i kruka bör de vattnas regelbundet för att inte torka ut – en självklarhet, med tanke på hur inomhusväxter tas om hand.

För dig som inte vill låta balkongodlingen ta över helt har Venso EcoSolutions en fiffig lösning för att spara utrymme. De har utvecklat en växtvägg, Minigarden Vertical, som är ett modulsystem där du kan odla upp till nio växter så som kryddor och grönsaker eller varför inte varva med färgglada blommor? Inspireras du av unika balkonglösningar visar TBO-haglinds.se upp flera flera olika möjligheter.

Växtväggen säljs i färgerna vit, grå, svart, terrakotta och grönt och ett standardset innehåller tre planteringslådor med tre planteringshål vardera, en bottenprofil som samlar upp dräneringsvatten samt 18 clips. Naturligtvis medföljer även en bruksanvisning. I dagsläget är bland annat Granngården och Kalenius återförsäljare av Minigarden, som även finns att köpa online. Priset för ett set är 695 kronor.